Demitru uvedú pred duelom s ČR do Siene slávy slovenského hokeja

16.03.2012 Bratislava

Bratislava 16. marca (TASR) - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) si naposledy pripomenie bývalého reprezentačného útočníka Pavla Demitru, ktorý tragicky zahynul vlani v septembri, 20. apríla pred prípravným duelom s Českom. Pred duelom sa odohrá krátky ceremoniál, počas ktorého uvedú Demitru do Siene slávy slovenského hokeja.

"Na konci sezóny, v ktorej prišlo k tragickému nešťastiu, sme sa rozhodli uviesť Paľa Demitru do Siene slávy, kam bezpochyby patrí. Pri tejto príležitosti sme pozvali jeho manželku Máriu, ktorá prevezme plakety aj pamätný dres. Celý zápas sa ponesie v tomto duchu, bude to taká posledná rozlúčka," povedal pre TASR riaditeľ Marketingu SZĽH Rastislav Antala. Súboj s Českom sa uskutoční na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Pred zápasom sa odohrá krátky slávnostný ceremoniál a slovenskí reprezentanti nastúpia v dresoch špeciálne vyrobených pre tento duel. "Tie by potom mali ísť do dražby a hneď na štadióne budú pre fanúšikov pripravené na zakúpenie ich repliky," dodal Antala.

Pavol Demitra tragicky zahynul vlani v septembri po páde lietadla jeho tímu Lokomotiv Jaroslavľ. Lietadlo nezvládol štart pred cestou na úvodný zápas sezóny KHL do bieloruského Minsku a pri nešťastí prišli o život všetci hráči tímu. Vedenie SZĽH už predtým vyradilo z kolekcie reprezentačných dresov Demitrovu 38-ku.
 

Vyberte región